ThinkRolls – אפליקציות משחק מומלצות לילדים ובוגרים

מאת: דיינה קאפל 9 יוני 2015

כמרפאה בעיסוק המטפלת באנשים עם מוגבלות מוטורית ו/או מוגבלות קוגניטיבית, אני מתקשה למצוא אפליקציות לפנאי המכילות תוכן תואם גיל והמאפשרות משחק עצמאי. רבים מהמשחקים המיועדים למתבגרים או למבוגרים, נוטים להיות "בהילוך מהיר" ומכילים מסיחים רבים כדוגמת צלילים שונים ומוסיקת רקע, מסכים צבעוניים המשתנים במהירות, דמויות ורקעים עמוסי פרטים וכדו'. על אף שכל המאפיינים הללו, הופכים את המשחק למהנה יותר עבור רובנו, דווקא עבור אנשים עם מוגבלויות קוגניטיביות, ויזואליות ומוטוריות, הם יוצרים עומס מיותר והופכים את המשחק, לא פעם, לפחות נגיש כך שרבים, יתקשו לשחק בו באופן עצמאי.

כפי שאני רואה זאת, אחת המטרות החשובות ביותר בעבודתי. היא משחק עצמאי בשעות הפנאי ועל כן חשוב לי למצוא אפשרויות מתאימות לפנאי בהן מטופלי יזדקקו לכמה שפחות סיוע מאחרים. כמו כן, חשוב לי למצוא פעילויות כאלו עבור מטופלים בכל בגילאים- ילדים ובוגרים כאחד. לשמחתי, ממש לאחרונה, מצאתי שתי אפליקציות העונות על צרכים אלו ובשתיהן, יש משחק מקסים ומהנה המאפשר משחק עצמאי תואם גיל.

Thinkrolls ו – 2  Thinkrolls הן אפליקציות של חברת  Avokiddo, המפתחת אפליקציות חינוכיות. שתי האפליקציות מהנות ודורשות חשיבה יצירתית ויכולת תכנון. במשחק, יש לגרור דמות עגלגלה ושובת לב דרך מבוך. הדמות המתגלגלת לאיטה, לאורך שלבי המשחק השונים, מוסיפה חן רב, כמו גם הנאה למשחק. במשחק יש למעלה מ- 100 רמות "קלות" ומספר דומה של רמות "קשות" (ניתן לבחור רמה מתאימה בהגדרות המופיעות ב"אזור ההורים"). כמו כן, עיצוב האפליקציה מרהיב וניתן להרגיש את האג'נדה החינוכית שעומדת מאחורי האפליקציה- השלבים מחולקים לקבוצות וכל קבוצת שלבים עוסקת בנושא מדעי אחר (אלקטרוניקה, כוח הכבידה וכו') הבא לידי ביטוי בעיצוב המכשולים הנמצאים בכל מבוך. המשחק מעודד יכולות חשיבה, פתרון בעיות, יכולות זיכרון, התמצאות במרחב ומוטוריקה עדינה כך שהוא יכול להתאים למטרות טיפול מגוונות.

Thinkrolls-1 Thinkrolls2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
האפליקציות מהנות ביותר ויש להן מספר מאפיינים התורמים להתאמתן עבור אנשים עם קשיים קוגניטיביים ומוטוריים:
1.      עיצוב יפה ופשוט. המסכים צבועים בצבעים בהירים ובצבעי פסטל ויוצרים רקע פשוט הנעים לעין. הרקע העדין, מאפשר לפריטים החשובים במסך – המסלול והדמות, לבלוט. בנוסף, עיצוב הדמות איננו ילדותי, כך שהמשחק בהחלט מתאים גם למתבגרים ובוגרים.

2.      הפעלת המשחק דורשת יכולות מוטוריות פשוטות יחסית –  המשחק, מתחשב ב"חוקי המשיכה" ולכן, הדמות החמודה נופלת דרך הפתחים במבוך, ממש כפי שהיה קורה במציאות. בעצם, הדרישה המוטורית היחידה במשחק היא לגרור את הדמות לאורך המבוך, בצורה אנכית, לעתים מספיקה נגיעה קטנה ובזכות כוח המשיכה הדמות נופלת. בנוסף, גודלם של האובייקטים במשחק, נוח יחסית, והדרכים במבוך רחבות כך שגם אם לא מדייקים ניתן להצליח במשחק ולעבור שלב.

Thinkrolls3

3.      המשחק איננו כולל הוראות דבורות, ועל כן השחקן צריך להשתמש בחושיו וללמוד לבד כיצד להפעיל את המשחק.

4.      המשחק בנוי בצורה פשוטה והרעיון המרכזי פשוט גם הוא. אלו מאפשרים גם לאנשים עם רמות שונות של מוגבלות קוגניטיבית ליהנות מהמשחק.

5.      מעודד התמדה ומונע תסכול- לרוב, במשחקים מסוג זה, חוסר הצלחה מוביל את השחקן חזרה לתחילת השלב. באפליקציות האלו, יש לחצן המחזיר את השחקן רק צעד או שניים אחורה וכך נמנע כל התסכול הנגרם מחזרה על כל השלב פעם אחר פעם.

עבור מטופלים עם מוגבלויות מוטוריות וקוגניטיביות, הצלחה במשחק תלויה רבות במוטיבציה שלהם לשחק בו. הפרס המופיע בכל סיום שלב – השגת דמות חדשה, מופיע לאחר דקות ארוכות של משחק כך שהוא לא בהכרח מעורר מוטיבציה אצל כולם.
המשחק גם דורש מיומנויות של תכנון ופתרון בעיות, היכולים להקשות על חלק מהמטופלים, אולם בעזרת תיווך והדרכה, רבים יכולים ללמוד כיצד להתמודד עם המכשולים במבוך וליהנות ממשחק עצמאי.

אני ממליצה בחום להתנסות באפליקציות אלו.הן יכולות להיות תוספת מבורכת למפגש טיפולי כמו גם תוספת מהנה להכרת נושאים מדעיים הנלמדים בכיתה. לפני שאתם מתחילים לשחק ממליצה גם להיכנס ל"אזור ההורים" שבאפליקציה- ניתן לבחור שם את רמת השלבים (קל/קשה), לבטל את מוזיקת הרקע ועוד אפשרויות מעניינות.

בסופו של דבר, אני חושבת שהסיבה לכך שנמשכתי כל כך לאפליקציות אלו נעוצה באפשרות שהיא מספקת לילדים ומבוגרים כאחד- האפשרות למשחק עצמאי ומהנה!

מקווה שתהנו מהאפליקציות! אשמח לשמוע את דעתכם.


Thinkrolls

App Store | Google Play

 

 

Thinkrolls 2
App Store | Google Play

 

Facebook Comments
תגובה אחת ↓
נשלח ב אפליקציות, המלצות, ללא קטגוריה עם התגית: , , , , ,
One comment on “ThinkRolls – אפליקציות משחק מומלצות לילדים ובוגרים
  1. אני תרמתי לבני הדור הדיגיטאלי אפליקציית משחק שטוזים צוחק ומצחיק – ״שְטוּזִכָּרוֹן״. בינתיים רק לאייפון/אייפד. להורדת האפליקציה:
    https://itunes.apple.com/il/app/stwzykrwn/id882667892?mt=8
    ״שְטוּזִכָּרוֹן״ בפייסבוק: https://www.facebook.com/shtuzicaron

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.