לפני כשבוע, בגן התעשייה תפן שבצפון הארץ, התרחש אירוע מיוחד במינו – אירוע ה – TOM Tikkun Olam – יוזמה של מכון ראות בשיתוף פעולה עם קהילת ROI מקרן שוסטרמן. אירוע ה- TOM הוא מפגש בין שלושה ימים (הנקרא 'מייקאתון'- מרתון של עשייה, של מייקרים) שמטרתו להפגיש בין אנשים עם מוגבלות לבין אנשים מתחומי התעשייה, העיצוב, הטכנולגיה והטיפול ויחד לפתח מיזמים שיכולים לענות על צרכים או על אתגרים איתם מתמודדים אנשים עם מוגבלות. באירוע האחרון, צוות בית איזי שפירא לקח חלק בפעילות ושלח שישה אנשי צוות (מתחומי הריפוי בעיסוק, קלינאות התקשורת והפיזיותרפיה), שהציגו למפתחים שלושה אתגרים מיוחדים ומורכבים.
האתגר הראשון שהעמיד צוות בית איזי שפירא לבאי המייקאתון היה "Out of the Box"- מציאת פתרון לשימוש במערכת מיקוד מבט לתקשורת במים. מערכת מיקוד מבט לתקשורת מאפשרת לילדים ומבוגרים לתקשר עם סביבתם באמצעות המבט. בפועל, המערכת מתחברת אל מחשב ובו תוכנת תת"ח (תקשורת תומכת וחליפית) ובאמצעות אינפרה אדום, עוקבת אחר אישוניו של המשתמש. כאשר הילד או המבוגר מסתכל לעבר תמונה או מילה ספציפית המופיעה על צג המחשב, המערכת קולטת זאת וכך המחשב מתרגם את המבטים שנקלטו למילים. בעזרת המערכת הזו, רבים מסוגלים לומר את אשר על ליבם ולשתף בחוויותיהם. יחד עם זאת, מכיוון שמערכת זו יקרה מאוד ואיננה עמידה למים, אין אפשרות להשתמש בה בזמן מקלחת ובריכה. בבית איזי שפירא, במסגרת טיפולי ההידרותרפיה שהילדים מקבלים מידי שבוע, הועלה הצורך במציאת פתרון שיאפשר גם לילדים שמשתמשים במערכת מיקוד מבט לתקשר בבריכה. הצורך הזה היה האתגר של אחד הצוותים שלנו במסגרת אירוע הTOM. לשמחתנו, במהלך המייקאתון, הצלחנו לפתח קופסא מיוחדת המגנה על המערכת מפני רטיבות.
התהליך והתוצאה לפניכם:
האתגר השני היה "Food To Go"- פיתוח קופסת אוכל (Launch box) שנפתחת בקלות על ידי לחיצה גסה, עבור ילדים ומבוגרים עם קשיים בתפקודי הידיים. פיתוח קופסא שכזו, יכול לאפשר לרבים עצמאות בזמן הארוחה. המטרה להמשך היא שימוש בקופסא כזו למגוון שימושים כמו קלמר, קופסת תכשיטים ועוד. גם כאן, האתגר לא היה פשוט, אך בסופו של דבר ובעזרת אלי היקר שלקח חלק באתגר והיה "נסיין הבית" שלנו, פותח אבטיפוס לקופסא שנפתחת בעזרת פדל צדדי. מוזמנים להציץ ולראות חלק מהתהליך…
האתגר השלישי אותו הציב צוות בית איזי שפירא היה "Stand Alone בכל מקום"- פיתוח עמידון מתקפל. באמצעות יצירת עמידון מתקפל, ניתן יהיה לסחוב את העמידון ממקום למקום בקלות וכך, הילד יוכל לעמוד בכל מקום. היטיבה לתאר זאת ג'יל רודריגז, פיזיותרפיסטית מבית איזי שפירא, שהגדירה את הפרויקט כך: "כשמעמידים ילד עם מוגבלות בעמידון, אחד הדברים המופלאים שקורים הוא השינוי של הסביבה כלפי הילד, פתאום הוא גדול, גבוה, בגובה העיניים.. כל אילו משנים משמעותית את היחס של הסביבה כלפי הילד, והאופן בו הילד רואה את עצמו. האתגר שלנו היה לאפשר לילד לממש את הזכות הבסיסית שלו לעמוד בכל מקום".
והנה, חברות הצוות הרב מקצועי מבית איזי שפירא, בסיום המייקאתון ולאחר זכיית שניים מהאתגרים המופיעים מעלה:
כתיבת תגובה